FiraTàrrega. Teatre al carrer

Notes de premsa

← Altres notes de premsa

Dimecres, 8 de de setembre de 2021

Demà comença FiraTàrrega 2021, una edició extraordinària que suposa el retrobament amb el públic i el sector de les arts escèniques

Descarregar PDF 369,49 Kb

► La plaça dels Comediants acollirà l'acte de commemoració dels 40 anys del certamen, amb un recorregut històric i afectiu amb pastís d'aniversari inclòs.
► FiraTàrrega es prepara per acollir 48 companyies nacionals i internacionals i 763 professionals de 461 organitzacions procedents de 23 països.
► FiraTàrrega arrenca dijous amb una programació variada concentrada en els espectacles de carrer de les "ciutats", propostes experiencials, un nou espai dedicat a La Paraula, espectacles de sala i instal·lacions.

Tàrrega, 8 de setembre de 2021. Demà dijous arrenca una nova edició de FiraTàrrega (del 9 al 12 de setembre). Aquest setembre es reprèn l'activitat presencial en una edició marcada encara per algunes restriccions organitzatives que la caracteritzen com una edició extraordinària on es podran veure una cinquantena d'espectacles de procedència nacional i internacional.

L'acte institucional commemoratiu del 40 aniversari de FiraTàrrega marcarà el tret de sortida oficial a la plaça dels Comediants. Natàlia Lloreta i Anna Giribet, directora executiva i artística de FiraTàrrega, conduiran l'acte. Un recorregut històric i afectiu per aquests 40 anys d'història que comptarà amb la participació de diverses personalitats de l'àmbit de les arts escèniques i les arts de carrer a Catalunya que al llarg d'aquests 40 anys han tingut un vincle estret amb el certamen. L'acte conclourà amb les paraules d'Alba Pijuan, alcaldessa de la ciutat i presidenta del Consell d'Administració de FiraTàrrega i la bufada d'espelmes del pastís d'aniversari dels 40 anys. La plaça Major serà l'escenari on es projectarà 40 anys vivint la Fira una peça audiovisual a càrrec de Calidos. Un recorregut atemporal pels 40 anys d'història de FiraTàrrega, que trenca la lògica de la cronologia i fa un homenatge a la ciutadania, veritable protagonista de l'esdeveniment des dels seus orígens.

Entre les creacions artístiques que es podran començar a veure demà hi destaquen algunes propostes experiencials que requereixen un públic actiu i amb espais singulars que prenen veu. Aquí trobarem els Eléctrico 28 amb [The Frame] un peça de carrer que parteix de l'observació de la quotidianitat; Kamchàtka, amb Alter, una peça que aprofundeix en el tema de les migracions humanes amb un recorregut convertit en èxode que fa una simbiosi amb el paisatge; la versió d'Otel·lo amb mirada femenina Desdèmona, d'Alba Sarraute & Les Ofèlies; la travessia audioguiada a través d'un walkman analògic i amb regust als paisatges de la Manxa que ens proposa la companyia [ los números imaginarios ] amb Quijotes y Sanchos.

En aquesta edició s'han acreditat un total de 347 artistes de companyies, 280 dels quals procedeixen de Catalunya, 47 de la resta de l'Estat espanyol i 19 d'internacionals.

La Llotja, l'espai de FiraTàrrega PRO Catalan Arts dedicat especialment a l'activitat professional de la Fira viurà també una intensa activitat amb la rebuda dels 763 professionals de 461 organitzacions que provenen de 23 països com Alemanya, el Regne Unit, Corea del Sud o Xile, entre d'altres. La Consellera de Cultura Natàlia Garriga farà una visita a l'espai professional amb motiu de la inauguració prevista a les 17:45h.

Cerca al web

×