Blog de FiraTàrrega

RSS

Arts de carrer 29/06/2021 Àrea de comunicació

L’espai, el temps i el món que ens envolta

L’espai i el temps són categories principals de la física i de la filosofia. I, juntament amb el concepte de moviment, delimiten la manera com experimentem el món que ens envolta. Aquests darrers mesos hem viscut una experiència col·lectiva d’aquelles que queden en el record perquè trasbalsen el temps, l’espai i la manera com ens movem i com ens relacionem. Un daltabaix que, potser, accelerarà moltes transformacions substancials que, en condicions normals, haguessin tardat encara una dècada o més a fer-se realitat.

Poc a poc anem retrobant la llibertat de moviment, el temps per a l’expansió i el lleure i l’espai vital per a relacionar-nos. FiraTàrrega recupera la presencialitat i l’espai públic per a la creativitat i per al gaudi de les arts escèniques. Per això el referent conceptual «Habitar l’espai» que sintetitza la imatge de l’edició 2021 el creiem més necessari que mai. A la vegada, en aquesta edició retrobem la commemoració dels 40 anys de la Fira que no vam poder celebrar el 2020.

Amb tota probabilitat, algunes coses no tornaran a ser com abans. Tant és. L’espècie humana sobreviu gràcies a la seva capacitat de transformació i d’adaptació, fins i tot en condicions extremes. La imaginació és poderosa i ens permet superar les limitacions que sovint imposa la realitat. Sigui com sigui, venen temps de renovació, també en les arts escèniques, on ja apunten noves formes de creació, nous llenguatges, noves mirades i noves formes de relació amb el públic i amb la ciutadania. La part visible de l’iceberg, unes noves coordenades d’espai, temps, moviment i relacions humanes; un canvi de paradigma que necessàriament haurà de reflectir l’univers, l’imaginari, la interacció social i cultural i la manera com experimenten el món les generacions del segle XXI.

Be Sociable, Share!

    Afegir un comentari

    Cerca al web

    ×