FiraTàrrega. Teatre al carrer

Actualitat de la fira

Notícies

← Altres notícies

Dijous, 18 de de juliol de 2013

FiraTàrrega participa al Fringe13 de Madrid amb quatre espectacles i la presentació de la programació

Gràcies a l'acord entre la Fira i el festival, les companyies Fundació Collado-Van Hoestenberghe, Joan Català, Teatro de Cerca i Insectotròpics seran presents al Fringe 13 abans d'actuar a FiraTàrrega 2013, al setembre. Frigne 13 és un festival especialitzat en propostes escèniques i musicals arriscades que enguany tindrà lloc del 5 al 27 de juliol al centre de creació contemporània Matadero de Madrid

En la seva determinació per consolidar-se com a territori creatiu més enllà dels dies i l'espai físic de la Fira, FiraTàrrega ha tancat un acord amb Fringe13 que permet donar més visibilitat a algunes de les companyies que formen part del Programa de Suport a la Creació. Per primera vegada, quatre de les companyies incloses en aquesta iniciativa i que es podran veure del 5 al 8 de setembre a Tàrrega participaran també al Fringe 2013 entre el 18 i el 21 de juliol -el festival, però, tindrà lloc del 5 al 27 de juliol- a les instal·lacions Matadero de Madrid. Com a conseqüència d'aquesta col·laboració, el proper dijous 18 de juliol Jordi Duran, director artístic de FiraTàrrega, farà una presentació de la programació de la Fira a La Cantina del Matadero de Madrid, a les 18:30 hores (entrada gratuïta fins a esgotar l'aforament).  

Les companyies convidades a Fringe13 que formen part del Programa de Suport a la Creació són la Fundació Collado-Van Hoestenberghe, amb l'espectacle De milagros y maravillas; Que vaya bonito, de Teatro de Cerca -companyia que ja va participar en l'edició passada de FiraTàrrega-; Pelat, de Joan Català; i La Caperucita Galáctica, d'Insectotròpics, espectacle que es va estrenar l'any passat a la Fira. Aquests espectacles es podran veure a Madrid en el marc d'un certamen que es caracteritza pel caràcter arriscat i alternatiu de la seva programació, per la presència de gèneres diversos i per l'especial atenció a la dramatúrgia site-specific. L'acord amb Fringe13 és una bona mostra del que FiraTàrrega és avui dia: un referent del teatre de carrer i de l'atreviment creatiu que aposta per la transversalitat dels seus espectacles i la diversitat de gèneres en la seva programació.

Propostes avantguardistes

La Fundació Collado-Van Hoestenberghe actuarà els dies 18 i 19 de juliol a les 20 hores. De milagros y maravillas és una creació de Barbara Van Hoestenberghe i Ernesto Collado, amb la col·laboració de Jordi Bover, que la pròpia companyia defineix com a Confèrencia optimista. "Les conferències, en la seva majoria, estan fetes per divulgar una teoria o una idea. Els conferenciants volen convèncer. El nostre, no. Cada nit ens deixa sorpresos per noves meravelles. Aquesta conferència, que hauria de donar-nos respostes, ens proposa noves preguntes. El nostre "conferenciant", enlloc de mostrar la força de les seves idees, acaba celebrant les seves contradiccions. És per això que resulta autènticament optimista. En definitiva, és un inventari (paraula que ve d'"inventar"?) de coses bones. Autèntics miracles i meravelles en temps de mediocritat i prediccions funestes."

Els dies 18, 19 i 20 de juliol Teatro de Cerca oferirà Que vaya bonito sota la direcció de Jorge-Yamam Serrano. Emmarcada en una festa de comiat per amics i familiars en un terrat. Enlloc de representar-se en un teatre, en un ambient fictici, l'obra transcorre en un terrat de veritat. El públic serà part de la festa (els convidats) i compartirà escenari amb els protagonistes. Hi haurà beguda, música... (Premi Moritz 2012 de FiraTàrrega).

La companyia Insectotròpics i el seu espectacle multidisciplinari La Caperucita Galáctica es podran veure els dies 19 i 20 de juliol. Es tracta d'una obra multimèdia que explota la simultaneïtat de diverses expressions artístiques per crear un discurs innovador i coherent que submergeix l'espectador en l'espectacle. D'aquesta manera, la companyia proposa un acostament genuí i original al conte popular de la Caputxeta Vermella. El muntatge combina en directe arts escèniques, pintura, vídeo i música.

Per últim, Fringe13 acollirà, els dies 20 i 21 de juliol, Joan Català i la seva proposta a l'aire lliure Pelat, un muntatge que persegueix la comunicació a partir del cos en moviment. El jove creador i quatre participants del públic desconeguts interactuaran amb un objectiu efímer gràcies al qual arribaran a descobrir una part dels altres en la trobada, en el treball compartit. És, en definitiva, una nova manera de fer, de col·laborar, d'ajudar-se. Tal com explica el mateix Joan Català, qualsevol de nosaltres ho pot fer, només cal estar oberts, no dubtar dels canvis i trencar els costums per gaudir de la llibertat d'escollir.

Fringe13

Fringe Madrid -des d'aquest any, Fringe13- es defineix pel caràcter arriscat de les seves propostes, que inclouen arts escèniques i música. Fundat com a tal l'any 1947 a Edimburg (Escòcia) com a reacció al Festival Internacional d'Edimburg, des de l'any passat té la seva rèplica a Madrid. La primera edició va tenir lloc durant els mesos de juliol i agost de 2012 i va obtenir un gran èxit de crítica i públic. Enguany, el festival té lloc entre el 5 i el 27 de juliol a les instal·lacions Matadero. La programació inclou teatre, música, performances, dansa, xerrades i poesia, entre d'altres, i s'ha escollit a partir de les 490 propostes rebudes d'arreu del món. Un dels objectius de d'aquesta edició és explotar al màxim tots els fantàstics espais que ofereix Matadero (sales convencionals però també cantonades, carrerons i terrats que no s'acostumen a utilitzar per a espectacles).

Cartell FiraTàrrega i Fringe13

Cerca al web

×