FiraTàrrega. Teatre al carrer

Actualitat de la fira

Notícies

← Altres notícies

Divendres, 13 de de juny de 2014

Nou companyies catalanes presentaran els seus projectes al Greenwich + Docklands International Festival

Tàrrega - 13 de juny de 2014. Greenwich+Docklands International Festival (GDIF) acollirà un any més la participació catalana al seu festival. Del 20 al 22 de juny, un total de 9 companyies catalanes viatjaran fins a Londres per presentar les seves novetats, espectacles inèdits o acabats d'estrenar que busquen projecció internacional. L'activitat tindrà lloc dins de l'apartat professional del festival, organitzat per XTRAX, i consistirà en un pitching en què les companyies explicaran els seus nous projectes amb la voluntat de donar-se a conèixer fora de les nostres fronteres.

El GDIF és un dels festivals de referència al Regne Unit. Acull més de 150 actuacions de 30 companyies angleses i internacionals, i que se celebrarà del 20 al 28 de juny. El viatge és possible gràcies a la col·laboració del Festival amb l'Institut Català de les Empreses Culturals de la Generalitat de Catalunya, que ja ha funcionat en edicions anteriors. El proper dissabte 14 de juny també tindrà lloc una formació a les companyies, per tal de preparar-se pel moment de la seva presentació.  

La majoria de companyies que hi presenta FiraTàrrega són part del Programa de Suport a la Creació de la Fira 2014. Els programadors internacionals podran conèixer de primera mà el nou projecte de la companyia Kamchàtka, que presenta Fugit; un espectacle de carrer itinerant. La companyia co.LABse presentarà Mesa para dos, una vivència teatral i culinària de caràcter coral i coreogràfic, dirigida per Sergi Estebanell.

Per la seva banda, la Fundación Collado - Van Hoestenberghe i Piero Steiner parlarà de Constructivo, un espectacle en què dos paletes il·lustrats busquen respostes al buit ètic que ens rodeja, amb humor delirant i humanitat desbordant. Un altre dels espectacles és l'aliança entre Les Filles Föllen i Barbara Wysoczanska, una coproducció entre FiraTàrrega i el festival polonès Ulica Street Art (Cracòvia) i de la qual en resultarà Thank you for dancing, una peça de dansa de carrer que es construeix amb la participació amb el públic.

La Cia La Tal també viatjarà fins a Londres amb la seva The incredible box, un espectacle que s'ha mantingut durant 150 anys després de la seva estrena, i que tot i ser un gran èxit a la seva època, no ha pogut evitar que el pas del temps fes els seus estralls. Finalment, Toti Toronell & Pepa Plana (recentment guardonada amb Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya) presentaran el seu Despistats (Distracted). Els dos pallassos tenen maneres molt diferents de treballar, però una forma molt similar d'entendre la poesia del pallasso.

A més a més, hi ha tres companyies catalanes que estan programades dins del Greenwich+Docklands International Festival: el ballarí Joan Català, les instal·lacions de Tombs Creatius i les acrobàcies del Circ Pànic, els dos primers presentats a la passada edició de FiraTàrrega. Les tres propostes seran presentades igualment en el pitching, i tindran la seva presentació.

Constuctivo de la Fundación Collado - Van Hoestenberghe i Piero Steiner

Fugit de la companyia Kamchàtka

Cerca al web

×