FiraTàrrega. Teatre al carrer

Actualitat de la fira

Notícies

← Altres notícies

Dissabte, 10 de de setembre de 2022

FiraTàrrega 2022 entoma la recta final amb gairebé totes les sessions del dia esgotades

► 'La Grutesca' d'Escarlata i 'Si tu te'n vas' de Cia. Pepa Plana han esgotat totes les entrades, i hi ha 10 espectacles més amb la pràctica totalitat de sessions exhaurides. En total, s'han exhaurit 89 sessions.

► La venda d'entrades fins ahir a la nit se situa en el 69,78 %, amb un total de 14.769 entrades venudes per a professionals i per a públic.

► Avui al matí s'espera la visita del Ministre de Cultura i Esports Miquel Iceta, amb un recorregut per l'espai firal de La Llotja i una passejada pels carrers de Tàrrega.

Tàrrega, 11 de setembre de 2022. L'edició 2022 de FiraTàrrega ja ha creuat la meitat del seu trajecte. La tercera jornada va començar ben d'hora, amb els dormifestants de l'actuació de Roger Bernat al parc de Sant Eloi encara aixecant-se i els primers participants del Reverse de Johannes Bellinks caminant enrere pels carrers de Tàrrega. El tercer dia de l'esdeveniment targarí ha experimentat un increment notable en nombre d'entrades venudes i els carrers i places de la ciutat han viscut el bullici habitual dels dies més intensos de la tornada a una Fira sense restriccions.

Ahir dissabte moltes de les sessions van penjar el cartell d'aforament complet. Entre les peces que s'estrenaven aquesta edició destaquem El dia que va morir l'últim panda de Projecte Ingenu, una proposta que va omplir Cal Trepat a partir de la pregunta sobre quin futur ens espera en una societat immersa en una evolució tecnològica exponencial. La peculiar troupe de circ que protagonitza Zloty, en la qual Pau Palaus ens convida a conèixer a la seva carpa i dos personatges molt singulars, va esgotar també bona part de les sessions a la venda. En una altra carpa de circ, la dels belgues Circus Ronaldo instal·lada a l'Hort del Barceloní, es va poder viure l'ambient de circ i els espectacles de varietats que la nova generació d'intèrprets de la gran família Ronaldo van fer-nos arribar amb Swing. Entre altres propostes circenses, la Cia. Estefanía de Paz Asín fa un homenatge a Remigia Echarren una funambulista intrèpida de Pamplona nascuda el 1853, a La reina del Arga.

Entre les propostes Esperit carrer i que s'expliquen gràcies a la interacció amb l'espai públic es van poder veure Poi de la Cia. D'es Tro, un viatge d'embolics i girs de baldufes que posa en valor el joc com un dels estats més importants de les nostres vides. La Maña de la Cia. Manolo Alcántara va sorprendre els espectadors amb el seu enginy i el procés de construcció d'un arc gegant fet a través d'una tecnologia ancestral com la palanca i la roda. El ball enèrgic i colpidor de Born to protest de Joseph Toonga van portar el hip-hop i la reflexió a la plaça de les Nacions i la plaça Major. En aquesta mateixa plaça el públic va poder gaudir de Proyecto Resonantes amb Trinario: Cuerpos Resonantes una peça que es defineix pel seu dinamisme, diversitat d'imatges i temporalitats. La proposta de gran format Mirage (un jour de fête) dels francesos Compaganie Dyptic va omplir d'aplaudiments la plaça de les Nacions amb una posada en escena immersiva i participativa que creix fins a l'apoteosi per denunciar la tortura i la injustícia.

Presentacions a la Llotja. Dins de la programació de FiraTàrrega Pro Catalan Arts al llarg dels dies de Fira s'han pogut seguir amb diverses activitats organitzades per a professionals. Dijous va tenir lloc el Laboratori Guaret, una jornada d'intercanvi d'idees amb les 4 companyies Guaret del nostre programa Suport a la Creació: Maria Palma, Joan Català, Cia Pagans i Big Bouncers. Divendres va tenir lloc l'activitat Arts de carrer i sostenibilitat ambiental amb la Presentació del Pla_C* Cultura pel Clima de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), així com la presentació de l'edició 2023 de Circo a Escena, una iniciativa promoguda per l'INAEM i coordinada per la Red Española de Teatros Auditorios Circuitos y Festivales de titularidad pública. Ahir dissabte es va fer també la presentació pública del procés de recerca dels dos projectes guanyadors de la segona edició del programa Hivernem, amb la presència dels artistes Ferran Orobitg i Sergi Estebanell, guanyadors de l'actual convocatòria de la beca d'escriptura per a les arts de carrer que FiraTàrrega organitza juntament amb l'Institut Ramon Llull.

Quarta jornada de FiraTàrrega 2021

Avui al matí (10 h) s'espera la visita del Ministre de Cultura i Esports Miquel Iceta, amb un recorregut per l'espai firal de La Llotja, acompanyat de diversos representants de FiraTàrrega, entre altres personalitats i una passejada pels carrers de Tàrrega. Avui es reprenen noves propostes dins de la programació. En destaquen un parell per a públic infantil i familiar com ara el particular Univers d'Engruna Teatre, per a infants de 0 a 2 anys; o Théâtre de la Toupine i la instal·lació Boule de neige; Amer Kabbani o Runa, una peça emergeix com el testimoni d'un procés de reconstrucció personal i col·lectiva. Cassandra Projectes Artístics és un dels plats destacats del dia de demà amb El Gegant del Pi, un monòleg que busca les paraules de tots els silencis que habiten una família, un poble. La companyia d'arrel lleidatana Sound de Secà serà l'encarregada de posar punt final a aquesta edició de la Fira amb el ritme trepidant del seu +(Suma).

Cerca al web

×