FiraTàrrega. Teatre al carrer

Actualitat de la fira

Notícies

← Altres notícies

Dimarts, 27 de d’agost de 2013

FiraTàrrega 2013, centre internacional de contractació i debat entre professionals

La Fira dedica al sector professional un bon ventall d'activitats destinades a afavorir el contacte, els intercanvis i la formació de companyies, programadors i distribuïdors de les Arts de Carrer i les Arts Escèniques en general. Un col·loqui sobre la creació mexicana contemporània, una trobada de professionals centrada en les Arts de Carrer del present i del futur a Europa a càrrec de la xarxa Circostrada i una conferència de CircusInfo Finland sobre la situació de la producció circense finlandesa són algunes de les propostes . El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya organitza una trobada entre companyies catalanes, associacions i professionals internacionals destinada a generar contractació i a promoure el moviment d'artistes catalans a altres països

FiraTàrrega dóna una gran rellevància a la vessant artística però també, i de la mateixa manera, a la que afecta més directament els professionals de les Arts de Carrer i les Arts Escèniques en general. Per això, la Fira preveu activitats especialment pensades per afavorir els contactes entre ells (companyies, programadors, distribuïdors...). De fet, aquest és un dels grans objectius i raó de ser bàsica de la Fira, i enguany s'ha fet un pas més i s'han diversificat i ampliat les activitats dedicades als professionals. 612 professionals de 345 entitats diferents s'han acreditat a data d'avui per la 33a edició de la Fira. D'aquest total, 335 són catalans, 108 provenen de la resta de l'estat espanyol, i 169 són estrangers.

Col·loquis, formacions i presentacions per a professionals de totes les procedències

Amb aquest plantejament, i amb la quinzena d'activitats professionals que proposa aquest any, la Fira es consolida com a centre de jornades, presentacions i reunions d'associacions, enteses aquestes com a espais d'intercanvi i reflexió entre els professionals del sector. La majoria d'activitats es duran a terme a La Llotja, un pavelló firal de 1.100 m2 amb estands, sales d'actes, llocs de trobada i els serveis necessaris pels professionals i la premsa, que serà en definitiva l'epicentre de les relacions professionals. De totes les activitats professionals, que es duran a terme en català, castellà o anglès, destaquen les següents:

- Sessió informativa en posicionament i màrqueting digital en l'àmbit cultural a càrrec de Playbrand. Es tracta d'un curs adreçat a professionals de la cultura i a companyies d'arts escèniques sobre les tècniques i novetats 2.0. Com utlititzar aquests recursos i treure'n el màxim rendiment. Últimes places per a professionals acreditats.

- Focus mexicà. Mèxic és el país convidat de FiraTàrrega 2013 i, com no podia ser d'altra manera, això ha de tenir visibilitat en l'apartat professional. Més enllà de fer d'aparador de les propostes més destacades i innovadores de la creació artística mexicana, FiraTàrrega viurà el desembarcament d'una important delegació de professionals d'aquest país que participaran en el col·loqui Panorama de Correspondències. Al debat hi participaran figures destacades de la cultura mexicana actual i els professionals participants a la Fira per tal de donar a conèixer els aspectes més rellevants i únics de la creació mexicana.

- Lunch Meeting del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Per setè any consecutiu, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya organitza, en el marc de la Fira, un Lunch Meeting que és en definitiva una trobada de contacte i de venda informal entre companyies catalanes, associacions i professionals internacionals que compta amb la participació activa de FiraTàrrega. Gràcies a aquesta iniciativa es genera negoci de contractació i mobilitat internacional d'artistes i companyies catalanes.  

- CircusNext - Presentació per Professionals Espanyols i Catalans. Projecte de Cooperació Europea amb l'objectiu d'identificar, acompanyar i donar suport als autors emergents en el camp del circ contemporani. Presentat per Juliette Beaume i organitzat per La Central del Circ, en col·laboració amb Jeunes Talents Cirque Europe.

- "Off the Record", Xarxa Circostrada. Trobada d'intercanvi d'informació entre promotors sobre les produccions d'Arts de Carrer actuals i futures. Consistirà en una sessió informal sobre els espectacles, les creacions artístiques i les companyies que es podrien contractar de cara al futur. A càrrec de Circostrada, una plataforma europea per les Arts de Carrer i el circ dedicada a la informació, l'observació i al foment d'intercanvis professionals.

"Taste of Finland", CircusInfo Finland. Aquesta entitat, responsable del desenvolupament i suport del circ finlandès, representa la creativitat, la modernitat i el dinamisme del circ a Finlàndia. La conferència anirà càrrec de Lotta Vaulo, directora general i Sara Kuusi, responsable de relacions internacionals. Amb la participació de la companyia artística Agit-Cirk.

A més d'aquestes activitats, es duran a terme diverses presentacions: guia on-line Catalan Performing Arts; web recomana.cat; Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC); selecció dels Espectacles Alcover 2013/2014; acció "Som espectacles per a tots els públics. Som la TTP"; una acció que es durà a terme en diversos llocs de Catalunya el 15 de setembre per donar visibilitat al sector i recaptar fons; i l'edició 2013 d'Euskal Teatroa; projectes dels membres de l'AADPC.

A banda de la Llotja, tots els professionals acreditats tindran a la seva disposició el Club dels Professionals, un espai de trobada còmode, lúdic i informal, idoni per a fer àpats i descansar entre el visionat d'espectacles i l'assistència a presentacions i col·loquis.

*Cal remarcar que la inscripció de professionals encara està oberta, data límit dia 1 de setembre. Enllaçant amb el web de FiraTàrrega: /professionals/

*Trobeu el calendari complet d'activitats professionals adjunt a aquesta nota de premsa.

Cerca al web

×