FiraTàrrega. Teatre al carrer

Actualitat de la fira

Notícies

← Altres notícies

Dissabte, 11 de de setembre de 2021

El nou espai La Paraula de FiraTàrrega interpel·la el públic a través de la música, la poesia i la conversa

► Arranca la programació de l'espai La Paraula amb el debat d'obertura de David Fernàndez i Ada  Vilaró a propòsit d'«Habitar l'espai», leitmotiv de l'edició 2021.

► L'estrena internacional de l'espectacle Water Music de Pierre Savaugeot, un concert subaquàtic dins de la piscina, esgota entrades en totes les sessions del dia.

► La venda d'entrades fins ahir a la nit se situa en el 63,38%. L'ocupació ha estat de 86,2%. De moment ja s'han exhaurit 91 sessions.

Tàrrega, 11 de setembre de 2021. La conversa oberta entre Ada Vilaró i David Fernàndez ha iniciat les creacions del nou espai La Paraula, a la plaça dels Comediants, amb el cartell de Complet. Aquest espai recull la programació centrada en la paraula a través de diverses propostes. El concert de Ikram Bouloum ha iniciat en aquest espai les propostes musicals. També s'hi podran veure els concerts de Barba Corsini i Laura LaMontagne & PicoAmperio. A La Paraula hi tenen cabuda les converses Oye Polo amb Ana Polo i Oye Sherman o el recital de poesia sota la figura retòrica de l'ècfrasi de Cuartito de Poesía.

Presentacions a la Llotja. Dins de l'espai d'activitats professionals s'ha presentat el programa Hivernem amb Ada Vilaró i Jordi Aspa, enfocat a creadors interessats en la recerca i en l'escriptura de dramatúrgies per a l'espai públic. El programa està coorganitzat per FiraTàrrega i l'Institut Ramon Llull. També ha tingut lloc la xerrada sobre estratègies d'innovació i digitalització, amb Marisol López, directora General d'Innovació i Cultura Digital al Departament de Cultura i Lau Delgado, consultor en gestió cultural i Media. Ja son 772 professionals que s'han acreditat a l'espai de La Llotja.
Estrena internacional de Water Music de Pierre Savaugeot. Aquest creador francès ha estrenat el seu espectacle on el públic ha gaudit d'un concert dins de l'aigua a Ciutat Piscina. En aquest espai dedicat al públic infantil i familiar també s'hi troben les titelles d'Animalia, INC. de Sàndal Produccions i Kujira del Centre de Titelles de Lleida. També s'ha iniciat la programació a Ciutat Trepat i Ciutat Reguer amb les actuacions sorpresa de Deskonektar de Deskonektar i Rui Paixão amb Albano. També  ha tingut lloc l'estrena d'Hermafrodites a cavall o la rebel·lió del desig del Col·lectiu Que No Salga de Aquí, una obra que forma part del Suport a la creació de FiraTàrrega i que tracta les identitats i la intersexualitat. Entre d'altres propostes destaquen Acte de fe, un concert ritual de Grandia /Juvanteny / Martorell / Vilajuana a l'Església de l'Escola Pia; la dansa de Métrica Barbara amb De una en una [versos sobre un tejado errante] que s'inspira en el paisatge i el treball rurals; el duet de circ Fenomen de Moon Ribas & Quim Girón; Kernel Dance Teatre que integra la dansa contemporània, el teatre i les arts marcials a LÓNG; El laberinto del cuco d'Itinerània on s'hibrida la instal·lació participativa i l'art del còmic; i Euforia de Sacude, un espectacle de dansa aèria i vertical que convida el públic a una catarsi festiva i col·lectiva.

Tercera jornada de FiraTàrrega 2021
Avui la programació seguirà amb propostes diverses, des de les dedicades al públic infantil com els Secrets de Tombs Creatius, ¡Qué buen día! dels bascos Cía. Maite Guevara o Téntol dels balears Cia. Manipulats. Altres propostes a destacar en clau d'humor son la de Vero Cendoya i Mar Gómez amb Aloha from Hawaii, on reivindiquen ser valorades en un món d'homes a través de la dansa;  Guillem Albà i La Marabunta amb l'optimisme i l'energia de Jaleiu, l'espectacle nocturn Euforia o l'obra P-acte idiota de Hermanas Picohueso. També destaca Nuye de la Companyia de Circ 'EIA' o l'estrena d'Èter Brota d'Íntims Produccions.


Servei de Premsa
FiraTàrrega
media@firatarrega.com

Cerca al web

×