FiraTàrrega. Teatre al carrer

Actualitat de la fira

Notícies

← Altres notícies

Dilluns, 23 de d’agost de 2021

FiraTàrrega acull 17 estrenes d’espectacles entre les quals en destaquen 3 d’àmbit internacional

Water music, de Pierre Sauvageot (França); Abacus de Laura Murphy Dance (Irlanda) i Albano de Rui Paixão / Holy Clowns (Portugal) es podran veure per primera vegada a l'Estat espanyol.
► Les estrenes de l'edició 2021 suposen un 34,6% respecte al total de la programació artística.
► Gairebé el 65% de les estrenes formen part del nostre programa d'acompanyament artístic Suport a la Creació.

Tàrrega, 19 d'agost de 2021. El 34,6% dels espectacles programats en l'edició 2021 de FiraTàrrega són estrenes i podran veure's per primera vegada a l'Estat espanyol (entre el 9 i el 12 de setembre) en els diversos espais que Tàrrega ja té a punt per a una nova convocatòria del certamen anual. Això suposa un total de 17 creacions, 3 de les quals són internacionals. En destaquen propostes com les del francès Pierre Sauvageot, Water music; la de la companyia irlandesa Laura Murphy Dance, Abacus; o la del clown portuguès Rui Paixão, Albano que forma part també del programa Suport a la Creació.

PIERRE SAUVAGEOT. Water music. Teatre-Música. França
La creació de l'eclèctic i atípic compositor francès Pierre Sauvageot, director de Lieux Publics, té lloc dins l'aigua. Sauvageot ha fet de l'espai públic el text, el context i el pretext de la seva obra. Des dels anys vuitanta, ha continuat escrivint singularment com a compositor per a l'espai públic, amb moltes creacions, inclosa la recent Grand Ensemble, un diàleg entre un edifici i una orquestra simfònica inspirat en la novel·la de George Perec La vida, manual d'ús. A FiraTàrrega ens proposa una estrena internacional, un concert en què el públic es posa el banyador i es relaxa en una piscina descoberta durant 20 minuts, en una excepcional experiència de so i música submarina utilitzant els sons del mar, les cançons de peixos, el xoc de les roques, les ones, les gotes d'aigua, l'escuma o el surf. Dins l'aigua no hi ha ecos ni reverberacions, només una gran sensació de proximitat. El so ens envolta i ens xiuxiueja a l'orella. Una introspecció que convida a una escolta profunda i íntima.

LAURA MURPHY DANCE, Abacus. Dansa. Irlanda
Abacus ha passat per prestigiosos certàmens com el Fringe Festival de Dublin, l'any 2017, i s'estrena a l'Estat espanyol en aquesta edició de FiraTàrrega. La creació de la coreògrafa Laura Murphy és una peça de dansa contemporània per a 9 dones i 18 galledes que explora la individualitat i la llibertat en el context del treball. Les intèrprets manipulen uns cubells a partir d'una seqüència hipnòtica de rutines que evoquen una dinàmica fabril, de moviments enèrgics i amb un so percussiu, a la manera d'un gran tambor industrial. Una coreografia que fa sentir música allà on altres senten soroll i que reflecteix humanitat allà on altres només hi veuen producció massiva.

RUI PAIXÃO / HOLY CLOWNS, Albano. Teatre. Portugal
Rui Paixão s'ha format a l'Academia Contemporânea do Espectáculo de Porto, considerat artista revelació en arts de carrer pel festival Imaginarius, de la mà del qual va participar el 2017 en la producció transnacional Ferida dirigida per Julieta Aurora Santos i coproduïda per FiraTàrrega. El 2019 va participar en la producció The land of Fantasy de Cirque du Soleil. Albano compta amb el recolzament del programa Suport a la Creació 2020. Una investigació del clown que ens proposa que la humanitat no deixa de ser una forma de refinament de l'animalitat. Els nostres comportaments com a humans estan moderats per l'intel·lecte. Però de vegades, aquesta moderació desapareix, sigui accidentalment, sigui volgudament; i aleshores pot aparèixer el monstre. Conjunt d'accions de carrer sorpresives, en diferents espais, on un personatge enigmàtic amb una aparença híbrida d'inspiració animal, interactua amb els espectadors, despertant les emocions més profundes.

Suport a la Creació

A través d'aquest programa, FiraTàrrega segueix amb la voluntat de dinamitzar i acompanyar els processos de creació artística que tinguin un ingredient de recerca i d'innovació. A FiraTàrrega 2021 hi hem programat un total de 23 projectes escènics provinents d'aquest programa d'acompanyament artístic. Són creacions dels dos darrers anys, algunes de les quals no es van poder estrenar durant el 2020 a conseqüència de la pandèmia. 11 seran estrena exclusiva d'aquesta edició: Rui Paixão (Albano, Circ), Àngel Duran (Papillon, Dansa), Cia. Maduixa (Migrare, Dansa), Col·lectiu Que No Salga De Aquí (Hermafrodites a cavall o la rebel·lió del desig, Teatre), Glòria Ribera, (Parné, Teatre), Hermanas Picohueso (P-Acte idiota, Teatre), Íntims Produccions (Èter Brota) Kamchàtka (Alter, Teatre), Kernel Dance Theatre (LÓNG, Dansa), Les Cícliques (Tabula, Teatre), i Tombs Creatius (Secrets, Instal·lació de jocs).


La resta d'estrenes

Les altres 4 estrenes de l'edició 2021 són: 23 Arts (Trenzadas, Circ), Deskonektar (Deskonektar, Teatre), Indi Gest (Guia bàsica del vianant temporal, espectacle Transmèdia) i Itinerània (El laberinto del cuco, instal·lació).

Water music de Pierre Sauvageot

Cerca al web

×