FiraTàrrega. Teatre al carrer

Actualitat de la fira

Notícies

← Altres notícies

Dimarts, 1 de d’octubre de 2019

Obert el termini de presentació de propostes artístiques per a FiraTàrrega 2020

A partir del primer d'octubre i fins al primer de desembre de 2019 queda obert el termini per a la presentació de propostes artístiques a la programació oficial de FiraTàrrega 2020.

Les línies programàtiques de la nova direcció artística tenen quatre eixos: territori, identitat, compromís i reflexió. Així mateix, es volen posar en valor la transversalitat, l'adscripció a la realitat social i la recerca, en el sentit que les arts de carrer en particular i les arts escèniques en general ja no es conceben com una simple expressió cultural sinó com un catalitzador que, des dels plantejaments artístics i la creativitat, ha d'oferir mirades a les necessitats, les inquietuds o els reptes socials i polítics del segle XXI: el territori, la identitat individual i col·lectiva, la memòria, la inclusió social, la democràcia cultural, els usos de l'espai públic, l'expressió de la ciutadania, l'educació, la salut, el pensament, la multiculturalitat, les relacions intergeneracionals, la llibertat d'expressió, la innovació i tants d'altres.

En definitiva, es vol que la programació artística doni cabuda a discursos contemporanis, integradors, universals, cohesionadors i crítics, sense perdre de vista les peces més festives i d'entreteniment de qualitat. Es busca l'equilibri entre les novetats de la temporada, el resultat de col·laboracions i intercanvis artístics i la provocació de peces a partir de la investigació en el marc del programa Suport a la Creació. L'objectiu és que la programació tingui una mirada polièdrica, que es pugui adreçar a moltes tipologies de públics diferents i que qualsevol persona pugui trobar-hi alguna peça que sigui del seu interès.

Foto: Tony Clifton Circus. FiraTàrrega 2019 © Núria Boleda

Cerca al web

×