FiraTàrrega. Teatre al carrer

Actualitat de la fira

Notícies

← Altres notícies

Dijous, 17 de de gener de 2019

El festival d'arts escèniques xilè Santiago Off presenta el Focus FiraTàrrega per segon any consecutiu

· La iniciativa s'emmarca en l'intercanvi bidireccional que es va iniciar el 2018 per visibilitzar el moment de la creativitat escènica catalana i xilena en el marc de Santiago Off i FiraTàrrega.

· Les companyies catalanes John Fisherman i Humanhood, així com l'experta en arts de carrer Aïda Pallarès, participen en l'edició 2019 de Santiago Off, un dels festivals escènics de referència en el panorama iberoamericà que arrenca avui i fins al proper 26 de gener a Santiago de Xile.

· L'Institut Ramon Llull col·labora en aquest intercanvi finançant la mobilitat dels artistes i experts catalans.

Per segon any consecutiu, FiraTàrrega i el festival xilè Santiago Off, amb la col·laboració de l'Institut Ramon Llull, uneixen els seus esforços per fer visible el moment de la creació escènica contemporània xilena i catalana en el marc de sengles esdeveniments.

Santiago Off, que té lloc entre el 17 i el 26 de gener, és un dels festivals d'arts escèniques més joves però a la vegada més influents pel que fa a la difusió de propostes innovadores i que renoven l'imaginari escènic en el panorama iberoamericà.

Arran de la col·laboració, i coincidint amb la setmana de professionals de Santiago Off, es presenta el Focus FiraTàrrega, on es podran veure els espectacles #Moneyforfree de la companyia John Fisherman i Orbis de Humanhood, que els promotors de l'esdeveniment xilè van seleccionar d'entre la programació 2018 de FiraTàrrega en la seva estada a Tàrrega el mes de setembre passat. Així mateix, aquest focus artístic es completarà amb una activitat paral·lela amb la participació de l'experta en arts de carrer Aïda Pallarès, autora del llibre El carrer és nostre (Plataforma Arts de Carrer, 2018), que farà una classe magistral el 22 de gener sobre la història i la situació actual de les arts de carrer a Catalunya.

Aquest intercanvi, que va tenir una primera edició l'any 2018, ha estat possible gràcies a l'acord entre Santiago Off, FiraTàrrega i la participació de l'Institut Ramon Llull, que contribueix amb el finançament de la mobilitat dels artistes catalans. L'acord es completarà el proper mes de setembre amb la programació a FiraTàrrega 2019 d'una companyia xilena i la presència institucional de Santiago Off i el Gobierno de Chile a La Llotja professional de FiraTàrrega.

· · · ·

CONTINGUTS DEL FOCUS FIRATÀRREGA A SANTIAGO OFF 2019

#Monyeforfree de John Fisherman Projecte d'investigació al voltant de la manipulació, la postveritat i la defensa de l'activisme enfront de la passivitat. Mitjançant la provocació i la interpel·lació directa al públic, John Fisherman fa reflexionar sobre el sentit d'aquesta societat sotmesa al culte al diner. Espectacle basat en l'efecte sorpresiu. Aparicions aleatòries en espais concorreguts. Actuació a Santiago Off el 21 i 23 de gener.

Orbis de Humanhood Peça breu de dansa de carrer per a tots els públics que explora la relació entre la humanitat i la Lluna, el satèl·lit que ens acompanya permanentment. Interpretat com un ritual contemporani, en un escenari circular i amb l'embolcall d'una banda sonora a 360º, coreografia l'aspecte místic que la Lluna té en la història de la cultura humana. Una forma de diàleg entre la ciència i l'art i tal vegada també entre la llum i la foscor. Actuació a Santiago Off el 22 i 23 de gener.

Història i actuació en Arts de Carrer a Catalunya, per Aïda Pallarès Classe magistral sobre la història i la situació actual de les arts de carrer a Catalunya. Què son? Qué signifiquen actualment? En un món que individualitza, privatitza i defineix els límits dels carrers i de les places, les arts de carrer poden ser una presa de poder? Durant la masterclass es fa un breu recorregut per algunes companyies més significatives de les arts de carrer catalanes des dels anys 70 fins a l'actualitat. Activitat programada el 22 de gener

Cerca al web

×