FiraTàrrega. Teatre al carrer

Actualitat de la fira

Notícies

← Altres notícies

Dimarts, 8 de de maig de 2018

FiraTàrrega, motor de contractació professional

FiraTàrrega ha encarregat un estudi del volum i la tipologia de contractació de les companyies amb l'objectiu d'analitzar-ne el pes i la qualitat mercantil.

Segons l'estudi, el 80% de les companyies participants a FiraTàrrega 2017 van aconseguir-hi contractes de programació.

A més, la totalitat de les companyies enquestades considera FiraTàrrega un mercat estratègic i de referència internacional.

Aquestes són les principals conclusions extretes de l'enquesta encarregada, per FiraTàrrega a l'empresa Teknecultura en què s'avalua el volum i la tipologia contractació de les companyies participants en l'edició 2017 de la Fira. El document recull, a més, els nivells de satisfacció i la percepció estratègica de les companyies en relació a FiraTàrrega.

L'enquesta assenyala que el 80% de les companyies participants van aconseguir contractes de programació, al seu pas per FiraTàrrega. D'aquestes, el 60% en va aconseguir més de 3 i un 10% més de 10.  Segons l'estudi, les companyies de menors dimensions són les que aconsegueixen més contractes. A més de contractacions professionals, una de cada tres va aconseguir altres projectes professionals, com coproduccions de nous espectacles o residències artístiques.

D'altra banda, la xifra de companyies que compten amb distribuïdor i que van aconseguir contractes s'eleva fins al 90%, ja que també van ser les que van mantenir més contactes en el decurs de la Fira.

En relació als contactes que van fer a FiraTàrrega, el 90% assegura que van aconseguir  tenir nous contactes amb professionals i, d'aquests, el 70% en va aconseguir més de 5. A més, tots afirmen haver tingut contactes amb professionals internacionals. Un cop passada la Fira, el 85% dels enquestats asseguren que van realitzar seguiment dels contactes aconseguits.

Pel que fa al nivell de satisfacció, cal esmentar que el 90% de les companyies participants valora molt positivament la seva estada a FiraTàrrega, considerant-la un mercat de referència i valoren amb un 4,3 sobre 5 els aspectes organitzatius, les condicions d'exhibició i el caràcter internacional de la Fira.

Aquesta enquesta forma part dels estudis sectorials que FiraTàrrega encarrega anualment per tal de conèixer de forma analítica i rigorosa diversos aspectes vinculats a l'esdeveniment, com són la contractació professional, però també estudis de comunitats i nivells de satisfacció, estudis d'impacte econòmic a la ciutat o de valor social de la cultura entre la ciutadania. Aquest i altres estudis es poden consultar al web de FiraTàrrega en l'apartat de documents.

Els participants en l'enquesta són; Obskené, Chris.is, Circ Panic, Ada Vilaró, Le Croupier, La Fem Fatal, Eléctrico 28, Incursió Social, Harinera, La Trócola Circ, Chey Jurado, Los Galindos, Cia. de Teatre Anna Roca, La Petita Malumaluga, Sound de Secà, Les Impuxibles, En Blanc, El Pájaro Carpintero, Peus de Porc, Cia Moveo, Patricia Habchy Company, La Veronal, Xip Xap, Ferran Orobitg / Fadunito, Nacho Vilar Producciones SL, Íntims Produccions, (cia)3, Eulàlia Bergadà, Hermanos Picohueso, Centre de Titelles de Lleida, Carla Rovira, Tombs Creatius, Insectotropics, Natxo Montero, Pamela Montenegro, Kukai Dantza, [ los números imaginarios ],Calamar Teatro, Cía Elías Aguirre, Valeria Píriz / Diez de cada Diez, La Licuadora, Ertza, Rodrigo Cuevas, Black Blues Brothers, Cie Dyptik, Les Commandos Percu, , tots ells inclosos a la programació 2017 de FiraTàrrega.

Cerca al web

×