FiraTàrrega. Teatre al carrer

Actualitat de la fira

Notícies

← Altres notícies

Dimecres, 7 de de setembre de 2016

Demà arrenca FiraTàrrega 2016, amb l'espectacle inaugural 'The Colour of Time' de la companyia francesa Artonik

La companyia francesa serà l'encarregada de donar el tret de sortida demà dijous 8 a les 19.00h amb l'espectacle The Colour of Time, una explosió de color i d'alegria en un espectacle itinerant que recorrerà els carrers de Tàrrega

Un ritual efímer que combina moviment, actors-ballarins i música en viu i que convida al públic a participar activament d'aquesta passejada itinerant, que celebra col·lectivament l'amistat, la interculturalitat i el mestissatge

Una altra de les cites d'aquesta primera jornada de FiraTàrrega a les 22.00h amb la companyia Obskené amb el seu muntatge de gran format i per a tots els públics Manifesta, que s'estrena a Tàrrega i reivindica l'espai públic, la comunitat i el ritual col·lectiu

Enguany la Fira arrenca amb un gran gruix de programació el primer dia i ja dijous s'hi podran veure els treballs d'Escarlata Circus, Teatro Container, Teatro Niño Proletario, Svalbard, Universiteatro & Gorguz Teatro i Mumusic Circus

Demà arrenca la 36a edició de FiraTàrrega, marcada per un eix vertebrador molt clar: la interculturalitat, un dels valors més representatius de les arts de carrer, que les fa capaces d'adreçar-se a persones i contextos ben diferents. La Fira presentarà els treballs de 57 companyies nacionals i internacionals, ubicats en 26 espais d'exhibició i amb un total de 263 sessions en 4 dies.

L'espectacle inauguraThe Colour of Time és una explosió de color, d'alegria i de bons desitjos. Un ritual efímer diürn que s'origina per tal d'esborrar les jerarquies i les diferències entre les persones i de celebrar col·lectivament la diferència i, per tant, la igualtat. L'espectacle s'inspira en el Holi Festival que se celebra a l'Índia amb l'arribada de la primavera. La proposta combina moviment, actors, ballarins i músics en viu i convida el públic a participar d'una passejada altament lúdica.

Més enllà de l'espectacle inaugural de tarda, aquesta primera jornada es presenta carregada de propostes amb majúscules, com és el cas de Manifesta, de la companyia Obskené. Amb aquest títol la companyia de Barcelona reivindica l'espai públic, la comunitat i el ritual col·lectiu. Prenent el circ com a poètica del risc, l'espectacle és un manifest reivindicatiu i també una festa per ballar i ballar. Una producció plena d'energia i genuïnament de carrer. Una simbiosi de circ, text i música. Un projecte resultant del treball en equip d'una sèrie de creadors de nacionalitats, trajectòries i llenguatges artístics diversos.

Les propostes del primer dia de FiraTàrrega es completen amb La cocina pública de Teatro Container (Xile), una cuina ambulant, albergada en un contenidor marítim. Una experiència a la recerca de receptes i d'aromes que fan aflorar històries, que rememoren personatges i que revelen moments íntims carregats de sabors i d'humanitat. La proposta compta amb cuiners veïns de Tàrrega, que participaran amb els comensals, generant una saborosa trobada social que permet el reconeixement dels diversos costums culinaris dels habitants d'un territori.

La companyia xilena Teatro Niño Proletario estrena a Espanya Fulgor, on aborda el fenomen de la immigració al país xilè i la supervivència en el context d'un món entestat en un creixement sense límits i on es desdibuixen les fronteres econòmiques. Els suecs Svalbard presenten All genius all idiot, una obra que incideix en les absurditats de la vida, usant el circ extrem per remarcar la faceta més animal del comportament humà.

Misa fronteriza d'Universiteatro & Gorguz Teatro explora a partir del ritual de la missa catòlica, una reflexió sobre la cultura mexicana «norteña», la seva parla, els seus modes, la seva música, el seu vestuari..., amb la intenció de desconstruir el drama de la frontera. D'altra banda CorroC d'Escarlata Circus és una experiència poeticocientífica concebuda com una visita guiada a una col·lecció de pedres amb forma de cor, que prenen vida i que expliquen històries. Amigoo de Mumusic Circus (Catalunya) combina circ, dansa, teatre i música per trencar el mite de la soledat com a condició humana. Un circ personal que explora les acrobàcies, la música i la manipulació del cos i dels objectes a través del moviment. 

La Cocina Pública, Teatro Container

The Colour of Time,Cie. Artonik © Thierry Bonnet

Amigoo, Mumusic Circus

Cerca al web

×