FiraTàrrega. Teatre al carrer

Actualitat de la fira

Notícies

← Altres notícies

Dimecres, 27 de de juliol de 2016

La Secció Oficial de FiraTàrrega comptarà amb 30 espectacles nacionals i internacionals

La interculturalitat, un dels trets diferencials de les arts de carrer, eix conductor d'aquest apartat 

La Secció Oficial és un dels cinc apartats que conforma tota la programació de FiraTàrrega, juntament amb les seccions Plataforma, Ondara Park, Programa Obert i Bonus Tracks

Dins de la Secció Oficial hi trobarem dues de les novetats d'aquesta edició, l'#EspaiZebra i #UrbanNation

FiraTàrrega comptarà amb 30 espectacles nacionals i internacionals en la Secció Oficial d'aquesta 36a edició, que serà del 8 a l'11 de setembre. D'entre els cinc apartats que conformen la programació, la Secció Oficial vol oferir enguany una mirada transversal a l'actualitat de la creació escènica, tot fent una selecció d'èxits de la temporada i estrenes d'àmbit internacional. 

A més de Catalunya i de la resta de l'Estat espanyol (Madrid, Balears, País Valencià i Euskadi), els espectacles de la Secció Oficial provenen de França, Suècia, Itàlia, Xile, Mèxic i Estats Units.

Enguany la programació girarà al voltant d'un fil conductor molt clar: la interculturalitat, un dels trets diferencials de les arts de carrer que les fa capaces d'adreçar-se a persones i contextos ben diferents. Així, es presenta una tria de produccions que busquen superar aquests contextos i que volen establir un vincle directe amb tots els espectadors.

En aquesta línia, la companyia francesa Artonik, serà l'encarregada d'obrir aquesta edició amb The Colour of Time, un ritual efímer que s'origina per tal d'esborrar les jerarquies i les diferències entre les persones i de celebrar col·lectivament l'amistat, la interculturalitat i el mestissatge.

Aquesta edició comptarà amb diverses apostes que giren al voltant de la interculturalitat, com l'estrena a l'Estat espanyol de Misa Fronteriza, dels mexicans Universiteatro & Gorguz Teatro, una reflexió sobre la hibridació cultural; l'estrena de Mulïer de Maduixa Teatre, un homenatge a totes les dones que, durant segles d'opressió, han lluitat i segueixen lluitant pels seus drets; o el Cafe Europa dels italians Ondadurto Teatro, una al·legoria que retrata la hipocresia i els vicis de la nostra societat.

Altres primícies de la Secció Oficial destacables per al proper setembre vindran de la mà de Joan Català, Ponten Pie, els suecs Svalbard Company, Kukai Dantza Taldea, Companyia de Circ 'eia', HURyCAN, El Pont Flotant, o bé la Fundación Collado - Van Hoestenberghe, entre d'altres.

A més, dins de la Secció Oficial d'enguany s'inclouen també els projectes #EspaiZebra i #UrbanNation. En el primer, les cies Baal, amb Crotch (entrecuix), i Les Impuxibles, amb Limbooferiran dues mirades sobre els llocs de pas entre sexualitats i reflexionaran sobre la identitat de gènere, l'acceptació de la sexualitat i la desaparició de la dicotomia home/dona. 

La programació d'#UrbanNation s'expandeix per a dedicar un apartat de FiraTàrrega a la cultura urbana, amb propostes com les de la companyia nord-americana Ephrat Asherie Dance amb Riff this, riff that; Doble KO, de la formació de breaking Arcopom; Kintsugi, la proposta dels Iron Skulls CoMurmur, concert pintat de Ravid Goldschmidt i Quim Moya; la peça Get live i el Taller de dansa urbana dels Getbak; i la instal·lació Cellodrak de Montana Colors en col·laboració amb l'artista local Tope.

Fins al proper 4 de setembre les entrades anticipades es poden comprar amb un 20% de descompte, a través d'aquest enllaç

Viaje nº9, Teatro del Sonido

Manifesta, Cia Obskené © Mahsa Derafsh

Cerca al web

×