FiraTàrrega. Teatre al carrer

Actualitat de la fira

Notícies

← Altres notícies

Divendres, 1 de d’abril de 2016

Arrenca la Pre/Para Week, el programa d’activitats organitzades per FiraTàrrega centrades en la formació i la difusió de les arts de carrer

Les activitats tindran lloc del 4 al 9 d'abril i s'integren dins el Programa de Suport a la Creació.

Tallers de Dansa Urbana i d'Escriptura Dramàtica, la presentació dels dos treballs guanyadors del Premi Ramon Roca Boncompte i els assajos oberts dels Laboratoris de Moviment, les activitats d'aquesta Pre/Para Week.

La Pre/Para Week és l'activitat biennal organitzada per FiraTàrrega i integrada també dins el programa de Suport a la Creació, que posa la seva atenció en aspectes relacionats amb la formació i amb la difusió de les arts de carrer, amb la realització de tallers, assajos i presentacions. Enguany tindrà lloc del 4 al 9 d'abril.

El Taller d'Escriptura Dramàtica per a Arts de Carrer, destinat a dramaturgs, actors, directors i qualsevol persona interessada en l'escriptura teatral centrada en les arts de carrer, estarà a càrrec del reconegut dramaturg mexicà Antonio Zúñiga. El taller, que començarà el dilluns 4, està orientat a l'escriptura dramatúrgica de ficcions nascudes en el si de la comunitat o del col·lectiu on vivim. Un cop acabat, el dia 9 hi haurà una jornada de portes obertes on els 20 alumnes inscrits presentaran el resultat de la seva participació en el taller.

El proper dimarts 5 d'abril a les 19h, tindrà lloc a a l'Aula Magna de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona la Presentació dels dos treballs guanyadors (ex aequo) en l'edició 2015 del Premi Ramon Roca Boncompte, amb la presència de les seves autores. En aquesta edició, les premiades han estat Gemma Carbó amb "Pensar l'educació des de la cultura" i Liliana López Borbón amb "La gestión de la cultura como construcción de ciudadanía".

El dissabte 9 d'abril a les 11h tindrà lloc a la Plaça de les Nacions el Taller de Dansa Urbana. Una sessió plantejada com una masterclass de dansa urbana, per a persones majors de 12 anys i amb inscripció gratuïta (fins avui, dia 1 d'abril). El taller serà impartit per la companyia Get Bak.

La Pre/Para Week acabarà amb els assajos oberts de les dos propostes que integren els Laboratoris de Moviment del Programa de Suport a la Creació d'enguany. Quim Bigas presentarà la seva peça Molar (Relating to más) el 8 d'abril a les 19h a la Plaça Major de Tàrrega. Molar (Relating to Más) és l'enèrgica i vitalista peça de Bigas, centrada en la felicitat i en el comerç de les emocions, amb el cos com a protagonista principal. Una peça que planteja les emocions col·lectives com una font de moviment important per a la societat actual.

Diana Gadish mostrarà Handle with care el 9 d'abril a les 13.15h a la Plaça Major. Una proposta de carrer, clown i moviment, des de la fragilitat i la vulnerabilitat, que juga amb elements tan simples com unes caixes de cartó que interactuen amb els espectadors. 

Els Laboratoris de Moviment formen part dels Laboratoris de Creació, i són la línia d'actuació que FiraTàrrega i el Graner comparteixen en l'acompanyament d'artistes emergents que aposten per les peces de moviment en l'espai públic. 

Quim Bigas.

Diana Gadish. Foto: Rai Fernandes

Suport a la Creació 2016

Cerca al web

×